От прокуратурата и МВР изнесоха днес нови данни за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге в Пернишко. Разследването на тежкото престъпление продължава.

По информация на bTV полицията е задържала мъж, който има взаимоотношения с втората съпруга на швейцарския бизнесмен. Все още обаче няма официално потвърждение от прокуратурата.

Припомняме, че тялото на 68-годишния Ланге беше открито в четвъртък вечер. Сигнал към тел 112 е подаден от съпругата му, с която той живее в България от години. У нас мъжът е имал различни бизнеси, сред които фабрика за силиконови изделия и пекарна.

От Окръжната прокуратура в Перник разкриха, че 68-годишният швейцарския бизнесмен е намерен на пода, в гаража на дома му, в пернишкия комплекс „Делта Хил“. По тялото не е имало видими следи от насилие, нито кръв. Според събраните доказателства по делото съпругата му също е била в къщата.

Все още не ясно как е било извършено убийството. Работи се по няколко версии, сред които пробождане с шило или изстрел от огнестрелно оръжие. Иззети са и записите от охранителните камери в района.

В непосредствена близост до къщата на бизнесмена има охранителна кабина, която обаче по наша информация не работи поне от месец.

Очакват се и резултатите от съдебно-медицинската и комплексната ДНК експертизи.

От прокуратурата заявиха днес, че няма доказателства за първоначалната версия, че тялото на швейцарския бизнесмен е местено и преобличано след настъпването на смъртта. Нещо, което вчера зави служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.