С постановление на наблюдаващия прокурор в Териториално отделение - Мездра към Районна прокуратура – Враца 38-годишният Д.Й. е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление, съобщават от държавното обвинение. 

Мъжът е задържан за срок до 72 часа в качеството му на обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси, съобщават от Апелативна прокуратура - София. 

Около 17:00 ч. на 8 януари 2021 г. пред къща на ул. „Сливница“ в гр. Мездра, било открито безжизнено тяло на осемгодишно момче. Детето било транспортирано до Филиала за спешна медицинска помощ в града от неговия баща, където била констатирана смъртта на детето и подаден сигнал на телефон 112. 

В хода на разследването е било установено, че второкласникът Т.Т. бил в дома на неговия съученик – К.Й. Свидетели на инцидента са заявили за силен гръм в района на имота. При извършен оглед в мазето на къщата са били открити ловни пушки, полуавтомат и нарезна карабина. Били са намерени и боеприпаси.

Въпросните оръжия и боеприпаси са законно притежавани от Д.Й., бащата на К.Й., който не е пострадал. 

На този етап на разследването по образуваното досъдебно производство е установена съпричастноста на Д.Й. към смъртта на осемгодишното момче. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. 

Досъдебното производство е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура – Враца и Софийска апелативна прокуратура.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!