Шокиращи разкрития за един от нападателите над възрастно семейство от чирпанското село Зетьово. 25-годишният мъж нападнал баща си с брадва, но въпреки това не бил задържан.

След бързата реакция, когато нападателите на възрастните майка и син бяха задържани в присъствието на главния прокурор Иван Гешев, днес селото отново е в страх.

Снимка: btvnovinite.bg

Хората се притесняват, че един от мъжете, който живее в селото и е криминално проявен, може да бъде освободен. Само преди дни той едва не е убил баща си.

Камери в центъра на село Зетьово са запечатали нападение с брадва в утрото на 2 февруари. 25-годишният мъж е един от задържаните за побоя над възрастното семейство.

Снимка: btvnovinite.bg

Екипът на bTV Новините откри баща му вкъщи. Той разказа, че се скарали за пари. Въпреки жестоките удари, синът му бил освободен от полицията още същия ден.

Снимка: btvnovinite.bg

Дни по-късно той е заподозрян за жестокия побой над 84-годишна жена и сина й. Със свой съучастник нахлуват в къщата маскирани.

След инцидента главния прокурор Иван Гешев оглави спецоперация, при която двамата нападатели бяха задържани. Има вероятност обаче отново да излязат на свобода.

От прокуратурата в Стара Загора казаха за bTV, че все още събират доказателства. Ако до края на деня не успеят да докажат вината им, двамата мъже ще бъдат освободени.