Полицията в Ловеч задържа единия от замесените в убийството на 80-годишния бизнесмен Иван Масърлиев от село Български извор, който беше ограбен и жестоко убит през 2016 г. Това съобщи окръжният прокурор на града Валентин Вълков.

На задържания вече му е повдигнато обвинение и утре ще бъде внесено в Окръжен съд с искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража, заяви още Вълков.

В престъплението са замесени още четирима души, като двама от тях са разпитани. Другите двама са обявени за общодържавно издирване. Това са 28-годишният Мирослав Илиев Еленков и 34-годишният Божидар Георгиев Гокин от София. Предполага се, че те помагали на убиеца. Четирима от замесените са криминално проявени.

Убийството беше извършено на 19 декември 2016 г., когато в дома на Масърлиев, нахлули трима души. Те завързали бизнесмена за стол и запушили устата му с бинт. Той починал в резултат на множество нанесени удари в областта на главата. Освен това престъпниците отмъкнали хиляди левове и златни накити от сейфа му. Те имали информация за ценностите, тъй като извършили обир на същата къща три седмици преди това. 

Хората, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, може да сигнализират на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.