Задържаха нападателя на 67-годишния Красимир Иванов, който преди дни, беше пребит в Борисовата градина пред погледа на внуците си. Това е 30-годишният Борис Петров, който вече е обвинен в хулиганство по чл. 325, ал.2 НК - извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и отличаващи се с изключителна дързост.

Ако вината му бъде доказана, би могъл да получи присъда до 5 години затвор.

„Става въпрос за млад човек, на 30 години. Според свидетелските показания лицето Петров, привлечен като обвиняем, е този, който го е нападнал и ударил. Така че към самия побой това е единственото съпричастно лице”, съобщи говорителят на Софийската районна прокуратура Стефан Милев.

Обвиняемият Петров, който тази сутрин е бил разпознат в 01 РУ на СДВР от пострадалия свидетел Красимир Иванов, е задържан за 72-часа, с цел изправянето му пред Софийския районен съд за разглеждане на искането на прокуратурата за неговото задържане под стража.

67-годишният Красимир Иванов беше пребит от неизвестни в Борисова градина в София посред бял ден пред погледите на свидетели, защото внукът му им заприличал на дете от ромски произход.

"Попитах го този, най-агресивния

Как избрахте мен, възрастния човек, да ме биете?

Защо избрахте мен – нямаше отговори”. Това каза за bTV битият мъж, малко след нападението. Той сподели още, че дори когато е бил новобранец в казармата не е бил унижаван така.

„В тази същата армия, те не са служили – чия чест защитават. Те не са били в казармата”, сподели още Красимир.

Той допълни, че на кръста на едното момче е имало татуировка с надпис „Кръв” на английски, както и звезда на рамото – това е привлякло вниманието му по време на нападението.