Полицията в Бургас задържа млад мъж, ритал и нападал безпричинно жени в центъра на града. Арестуван е благодарение на видеокамерите на общината.   

Снимка: btvnovinite.bg

На кадри, разпространени от общината, се вижда как на главната пешеходна улица мъж рязко свива и без причина започва да рита жена, която се разхожда с приятелка.

„И ми нанесе удар в главата с юмрук. При което се уплаших, опитах се по някакъв начин да се защитя, което нямаше и как се случи. Всички минаващи и околните - абсолютно никой не реагира на дадената случка“, разказва потърпевшата Стела Късева.

Снимка: btvnovinite.bg

„Тя веднага сигнализира дежурната стая. Излязохме отвън, обаче не можахме да го видим… В Центъра за видеонаблюдение веднага свалихме записите, видяхме кой е човекът, снимахме и разпространихме снимката“, споделя Веселин Василев, директор на УКОРС-Бургас.

Снимка: btvnovinite.bg

Биячът е задържан след около 2 часа. Оказва се, че не за първи път напада случайни минувачи. 

„Шокиращо е непознат да ви нанесе удар в лице, особено на жена. И деца е обиждал, плюе по улиците. Всеки би се изплашил“, коментира Стела.

„Да

Снимка: btvnovinite.bg
бъде настанен принудително за лечение в Центъра за психично здраве. Това се налага вследствие на това, че има системност при проявите, които абсолютно безпричинно са свързани с плюене, блъскане или ритане на случайни граждани“, казва Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

До момента са установени три случая на нападнати от 30-годишния мъж жени.