Задържаха измамник и „муле“, свързани с телефонни измами в Гърция. Куриерът е участвал и в телефонни измами, извършени в България, съобщават от МВР.

На територията на Великотърновска област в автобус, пътуващ от София за Русе, е задържан 35-годишният куриер. Той е от русенското с. Ново село, криминално проявен и осъждан.

Снимка: МВР

В него са намерени мобилни телефони, СИМ карти и около 9000 евро - инкриминирана сума от две телефонни измами в Солун, Гърция, извършени на 21 и 23 май.

Установена е съпричастността на мъжа и към още две телефонни измами в България. Едната е извършена на 19 април в Горна Оряховица, във връзка с която е задържан към настоящия момент. Другата е от 2 май в Русе.

Успоредно с това действия са проведени и на територията на Ветово, където е задържан 28-годишен мъж с две криминалистически регистрации, за когото има данни, че е фактическият извършител на измамите в Гърция.

Снимка: МВР

При претърсване на обитавания от него адрес са открити мобилни телефони, СИМ карти и други вещи, свързани с престъпната му дейност.

В рамките на две седмици това е втората голяма операция по линия на противодействието на този вид престъпления. При аналогични действия миналата седмица на територията на Чехия и България, както и на вход на границата ни с Гърция, бяха задържани общо седем мъже, съпричастни към телефонни измами, извършени у нас и в съседна Гърция.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!