Столични полицаи установиха и задържаха охранители, нанесли побой на мъж от Благоевград в дискотека в Студентският град в София. Разследването е започнало след като на 23 юли тази година от болница в Благоевград бил подаден сигнал за приет в тежко състояние, довело до операция в коремната област.

Той бил докаран от роднини, след като по техни думи е отказал хоспитализация в столична болница. От свидетелските показания криминалистите изяснили фактическата обстановка по случая - след конфликт вътре в заведението, четиримата охранители на дискотеката извели мъжа и негов приятел и им нанесли побой, съобщават от пресцентъра на МВР.

По случая в Седмо РУ било образувано досъдебно производство по чл. 131, ал 1, вр. с чл 128 и чл. 130 от НК.  В хода на проведените множество оперативни и процесуални действия криминалистите установили и задържали четирима съпричастни към извършеното престъпление. 

От Софийската районна прокуратура съобщават, че са привлечени към наказателна отговорност трима младежи, нанесли телесни повреди на двама мъже пред заведение в Студентски град.

Установено е, че на 23 юли 2024 г. около 04:00 часа пред заведението София обвиняемият Н.С. ударил с крак в корема Г.С. и му причинил тежка телесна повреда, изразяваща се в разкъсване на дебело черво и излив на кръв в корема.

 

Деянието е извършено по хулигански подбуди. През това време обвиняемите Ж.М. и Б.Т. удряли с ръце и крака в главата, гърба и корема Ж.И. и му причинили лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Ж.М. и Б.Т. са извършили деянието в качеството си на длъжностни лица по повод изпълнение на служебните им задължения като охранители.

В хода на разследването до момента са извършени разпознавания, разпити на свидетели и са направени експертизи.

Н.С. е осъждан, а Ж.М. и Б.Т. нямат криминални регистрации. Предвид възможността Н.С. да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа и предстои да бъде внесено искане в съда спрямо него да бъде наложена мярка „задържане под стража“. Спрямо Ж.М. и Б.Т. е взета мярка „гаранция“ в размер на 2000 лева.

По информация на bTV предишната присъда на Н.С. е от районния съд във Видин за превоз на чужденци през територията на страната. Била му е наложена 12-месечна условна присъда, като тя е влязла в сила на 27 февруари 2024 година.