Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е бил арестуван по подозрение в бракониерство.

Задържането му е станало тази нощ по пътя Симитли – Благоевград, като полицията е спряла два автомобила след сигнал за непозволен нощен лов.

Сред останалите задържани са собственикът на ФК „Витоша“ (Бистрица) Сергей Ташков и действащ служител на ДАНС на име Димитър Кръстев. Във второ РУ-Благоевград е и горски служител, за когото разследващите смятат, че е организирал незаконния лов на територията на ДГС-Симитли.

Групата е имала подписан договор между горското и фирмата на Ташков. В същото време, самият ловен излет не е бил с надлежно разрешително, обясниха от югозападното държавно предприятие.

Преди задържането мъжете са се опитали да се освободят от веществените доказателства - заглушител и патрони, разкриват наши източници. 

Иззети са 4 карабини. Образувано е досъдебно производство, назначена е балистична експертиза.

Новината беше потвърдена и от вътрешния министър Бойко Рашков: "Тази нощ той (Георгиев - б.р.) заедно с един друг действащ служител от ДАНС в правната служба, както и още двама души, с два джипа и с убито диво прасе в една от колите са заловени да осъществяват нощен лов. По случая е образувано досъдебно производство, което се разследва от Окръжна следствена служба – Благоевград. Младият действащ служител от ДАНС е колега на Бойко Борисов в спортния клуб „Бистришки тигри“.