15-годишен шуменец е задържан, след като се е блъснал в светофар при опит да избегне полицейска проверка. Това съобщиха от полицията в града.

След употреба на алкохол, младежът откраднал кола от паркинг пред жилищна кооперация и я подкарал по централните улици на града.

Около 00:25 ч. тази нощ на бул. „Славянски“, близо до пл. „Кристал“, патрулен екип, който работил по безопасността на движението в града, подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил с шуменска регистрация. Водачът не спрял, ускорил скоростта си и опитал да избяга. Започнало преследване.  

На кръстовище до автогарата в Шумен шофьорът се блъснал в светофара на бул. „Мадара“. Той и пътникът в автомобила напуснали местопроизшествието и се опитали да се укрият.

Установени са от полицейски екип. Изяснена е самоличността им – шофьорът е момче на 15 години, а спътничката му 13-годишна. И двамата са от Шумен.

Снимка: btvnovinite.bg

Прегледани са в болница, като не са установени травматични увреждания. Момичето е предадено на родителите му, а 15-годишният е задържан за срок до 24 часа, след като станало ясно, че автомобилът бил противозаконно отнет часове по-рано. Кражбата била заявена от 56-годишната му собственичка.

След произшествието освен по автомобила, са нанесени щети по светофарната уредба, пътни знаци и метални предпазни огради.

Образувано е досъдебно производство.