След историческия успех Георги Пеев – българинът с два присадени органа, който покори най-високия връх в планината - Килиманджаро, се завърна на родна земя.

„Времето беше много тежко, сега е дъждовният сезон в Танзания. Изтеглихме късата клечка и на върха имаше снежна буря. Това, в комбинация с надморска височина, вятър и студ, беше много сложно“, разказа Георги Пеев.

Снимка: bTV

Той доказва, че донорството наистина означава живот. Живее с чужд бъбрек, а в него бие и чуждо сърце и въпреки това не спира пред предизвикателствата. Той е световен и европейски шампион по плуване, има и множество медали.

Снимка: bTV

„Искам да ви кажа, че ми писаха хора от цял свят. За мен това беше удивително и аз постигнах целта си не на 100, а на 1000%, защото това се споделя в социални медии и никога някой като мен не го е правил. Хората ми дават кураж, че може и така да стигнеш до върха“, обясни Пеев.

Снимка: bTV

Покорява върха Ухуру заедно с още трима българи.

„Хората, които ме придружаваха, бяха общо 17, като на всеки от нас четиримата имаше зачислен по един водач. Те имаха отделно зачислен генерален водач и той определяше темпото, когато надморската височина беше най-голяма“, казва Иван Маджаров.

Каузата, която отвежда Георги Пеев на почти 6000 м височина, е донорството.

Снимка: bTV

„Затова го направих. Ако може повече хора като мен да повярват, че е възможно да живеят активно. И другото е, ако може някой в държавата, от когото зависи, в крайна сметка е политическо решение, да се направят така нещата, че да има повече трансплантации у нас“, призова мъжът.