Съдът остави за постоянно в ареста Дилян Бетев. Мъжът направи самопризнания, че е хвърлил 5-годишния си син от мост в Габрово.

Майката на детето е отседнала при роднини. Още вчера и двамата родители са разпитани пред съдия. Той е признал за деянието, а тя за системния домашен тормоз, от който опитала да избяга.

Снимка: btvnovinite.bg

В съдебната зала днес бащата не оспори искането за постоянното му задържане под стража. Не се съгласи само с мотивите, че има опасност да се укрие. Каза, че му е достатъчно тежко, за да бяга от правосъдието.

Мъжът е с обвинение за убийство по особено мъчителен начин. Зад гърба си Дилян Бетев има присъди за кражба и за нанасяне на средна телесна повреда. Като мотив той е изтъкнал бягството на жена му.

„Той е изпитвал затруднения при отглеждането като единствен родител. Не е успял да се справи с отглеждането на едно 5-годишно дете в рамките на 2 седмици”, коментира Надежда Желева, окръжен прокурор в Габрово.

Снимка: btvnovinite.bg

Властите обявиха, че Дилян Бетев не е бил под влияние на опиати, когато е извършил престъплението. Вместо това обаче, системно тормозел жена си, категорични са близки до семейството.

„Още миналата година тя лежа в болницата три дена, беше с напукани ребра, след което той беше изгорил медицинското ѝ. Наскоро пак лежа в болница. И последният път, когато беше в болница успя да избяга от там”, каза Елисавета Семова от Габрово.

Родителите на жената я обявили за издирване, а мъжът ѝ разлепил нейна снимка заедно с детето из целия град.

Майката споделила в разпит пред съдия, че отдавна е жертва на домашно насилие. Обмисляла да внесе жалба в полицията до броени дни.