Повдигнаха обвинение за убийство на бащата, хвърлил 5-годишното си дете от мост в Габрово. Трагедията се разигра тази сутрин и шокира града.

Мъжът хвърлил детето от моста по северната дъга на Габрово, където обичайно се провеждат скокове с бънджи.

Снимка: btvnovinite.bg

Съседи са видели мъжа и детето за последно вчера и не са забелязали нещо странно.

Няма данни 31-годишният мъж да е психично нестабилен. Той е доведен баща на момчето, което припознал. С майката от години живеели на семейни начала. Познават ги и в кварталния магазин.

Снимка: btvnovinite.bg

„Като семейство съм чувала, че не са много... Тука като клиенти с момченцето е идвал да пазарува и няколко пъти сме правили забележка, щото сме забелязвали така, че бутат, отварят...", разказва магазинерката Радка Димитрова

Детето е посещавало детска градина, но тревожни сигнали от там към социалните не са постъпвали. Други деца в семейството няма. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Няма в дирекцията постъпила информация, че има някакъв проблем в семейството с това дете, по повод неговото отглеждане, за съществуващи рискове, малтретиране, побой или каквато и да била информация от такова естество", заяви Радослава Христова, директор на Дирекция „Социално подпомагане” - Габрово. 

Утре полицията и прокуратурата ще изнесат официална информация по случая. Очаква се съдът да гледа постоянната мярка за задържане на бащата.