Мъж хвърли 5-годишно дете от мост в Габрово, след което направи опит да се самоубие, скачайки от парапета на съоръжението, съобщи кореспондентът на bTV в региона. Детето е починало, а предполагаемият извършител - разколебан и задържан.

Инцидентът е станал на най-високият мост в покрайнините на Габрово, където обичайно се провеждат бънджи скокове, малко преди 6:30 ч. тази сутрин, когато е бил подаден сигнала.

Снимка: btvnovinite.bg

Сигналът получен в полицията е за давещо се дете. Когато екипите идват на място, заварват мъж, който заплашвал, че ще се хвърли от моста. В продължение на три часа полицаите са преговаряли с него, докато го разубедят, след което е задържан.

По неофициална информация, заради първоначалните самопризнания на доведения му баща, се предполага, че той е причинил смъртта на детето. Впоследствие родителят сменил версията и към този момент твърди, че двамата гледали звездите, когато детето се подхлъзнало и паднало през парапета.

31-годишният мъж е доведен баща на момчето, което е припознал. С майката от години живеели на семейни начала. В кварталния магазин ги познават като проблемни клиенти.

Снимка: btvnovinite.bg

„С момченцето е идвал да пазарува и няколко пъти сме им правили забележка, защото сме забелязвали така, че бутат, отварят...", разказва магазинерката Радка Димитрова.

Детето е посещавало детска градина, но тревожни сигнали от там към социалните не са постъпвали. Други деца в семейството няма. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Информацията, с която разполагаме е, че семейството имат много добри условия на живот”, разказва Радослава Христова, директор на дирекция социално подпомагане – Габрово, според чиито сведения детето е отглеждано при много добри условия.

По непотвърдена информация родителите са имали проблеми в последните месеци. Мъжът е споделил пред съседи, че жена му го е напуснала.

Разследването на случая продължава. Работи се по всички версии. 

От полицията отказват повече информация за задържания.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!