На територията на Женския пазар в столицата този уикенд стартира проявата Weekeнд Паzar. На място могат да се открият вино, храна, книги, цветя и други подбрани стоки на български производители и търговци. 

Търговците и производителите в Weekeнд Паzar са разположени под галерия „Сердика“ и няма нищо общо с пазарната площадка на Женския пазар. Всяка събота и неделя от 10 ч. до 19 ч. потребителите ще могат да се запознаят с продукцията на родни фермери, пивовари и производители на цветя. Има обособени пространства за книжни издателства, съвременно българско изкуство и музикални изпълнения. 

„Това е един проект, който показва нашата съвременна представа как трябва да изглежда един съвременен пазар с цялата модерност, с цялата съвременност, с предлагането на изключително много интересни храни, изключително много street food, с крафт бири, вина, книги, цветя, порцелан и какво ли още не, дрехи включително, за да могат хората, които дойдат тук да намерят всичко, което им е необходимо, освен традиционната си представа за пазар“, каза изпълнителният директор на „Пазари Възраждане” Драгомир Димитров, цитиран от БГНЕС. 

Той посочи, че това е проект, който допълва цялостната им стратегия за промяна на Женския пазар и за превръщането му в модерно градско пространство. 

Посетителите ще заплащат символичен вход от 2 лв., който ще отива за подкрепа на български артисти и млади музиканти, участници в културната програма на Weekeнд Паzar, както и за българското съвременно изкуство чрез участието в проекта на платформата „КупиИзкуство.БГ“ и чрез галерия „Сердика“. 

Общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД уверява, че в зоната на Weekeнд Паzar ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки за превенция на COVID 19.