Втори случай на агресия срещу медици в Русенско в рамките на няколко дни. Мъж е нахлул в COVID отделение, заплашил персонала с убийство и ударил охраната. В момента е задържан.

Въпреки охраната, в неделя по обед трима души нахлуват в COVID отделението на университетската болница „Медика“ и настояват да получат информация за свой близък. Охранителните камери в болницата са запечатали агресията срещу медиците.

„Заплахи за убийство, че ще ни убие, ако неговият близък почине в COVID сектора. Охраната започна да го възпира да излезе от сектора, при което се стигна до физически сблъсък“, разказа д-р Станислав Павлов, лекар в COVID отделението на УМБАЛ "Медика" в Русе.

Нападателят – 46-годишен мъж, е задържан. Медиците обаче все още са в стрес.

„Много трудно може да се работи, да не кажа никак, със заплахи, с обиди, че лекарите в България всички включително сме убийци и т.н.“, обясни д-р Станислав Павлов.

„В момента настроенията са още по-остри, на вярващи и невярващи в COVID, на вярващи и невярващи във ваксините. Това допълнително нагнетява напрежение“, заяви Алисе Муртезова, административен директор на УМБАЛ "Медика"-Русе.

За саморазправа с лекар в Ново село вчера бе задържан и Венцислав Ангелов-Чикагото. Нахлул в здравната служба с твърдения, че негов близък е починал след поставена ваксина.

От Министерството на здравеопазването съобщиха, че в страната ни няма нито един случай на доказана причинно-следствена връзка между поставена ваксина срещу COVID-19 и смъртен изход. А само за последните 14 дни над 93% от починалите със заразата не са били ваксинирани.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!