Прокуратурата все още не е повдигнала обвинение на Венцислав Ангелов-Чикагото, който бе задържан снощи заради сбиване с лекар в русенското Ново село.

До спречкването се стигна, след като Чикагото заедно със съпругата на починал пациент, поискаха от лекаря обяснение как е ваксинирал пациент със сърдечно заболяване.

Венцислав Ангелов бе задържан за срок от 24 часа във Второ РПУ в Русе, където тази сутрин на разпит бяха извикани общопрактикуващият лекар д-р Ивайло Иванов и медицинската му сестра, присъствала на екшъна.

От Районната прокуратура обясниха за bTV, че очакват преписката по случая от полицията, за да преценят действията нататък. Пред екипа ни лекарят, който бе душен от Чикагото, беше лаконичен.

Конфликтът между Венцислав Ангелов и д-р Ивайло Иванов, разиграл се в здравната служба в Ново село, взриви социалните мрежи.

Жечка е жената, която снима. Съпруга е на покойния мъж, за чиято смърт Чикагото търси обяснение от личния му лекар, на живо във „Фейсбук“. Близките на Жечка днес я скриха и заявиха, че живее на друго място.

Късно снощи Венцислав Ангелов е оставен в ареста за 24 часа. Малко преди да отиде на разпит в полицията, отново се включи на живо в социална мрежа и заяви, че не е нападнал лекаря.

„Напротив, носът ми е счупен и умишлено не слагам лед, тъй като утре искам да отида на съдебен лекар“, каза Чикагото.

Д-р Ивайло Иванов засега отказва коментар и иска да говори с адвоката си. Заяви единствено, че най-вероятно ще търси правата си в съда.

Кабинетът му в селото днес остана заключен заради разпит в полицията.

Българският лекарски съюз осъди нападението и заяви, че ще предостави юридическа помощ на медика, ако той пожелае.

В страната ни до този момент няма нито един случай на доказана причинно-следствена връзка между поставена ваксина срещу коронавирус и смъртен изход.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!