Втори протест в Дупница с искане за оставки. Местни хора настояват да бъде отстранен началника на полицията заради изчезването на Янек Миланов преди повече от 2 месеца.

Пред полицията се събраха хора, които следят случая с Янек от самото му начало. Дойдоха и протестиращи от Благоевград.

Според местните пропуските в разследването са много и затова искат оставката на полицейския началник. Той опроверга пред bTV съмненията на хората.

Янек Миланов изчезна на 31 юли след среща с Васил Капланов. Каплата е в ареста по обвинение за заплахи, а близки на Янек и жители на града искат да разберат истината.

Снимка: Ирина Жерева

„Защо се забави с 4 дни информацията, че Янек е изчезнал и то след като имаме обосновано предположение, че имаме тежко криминално престъпление, защо не се е свързал веднага с окръжен прокурор и не е поискал подкрепа логистична от прокуратурата“, пита Десислава Панайотова. 

„Не можем да пренебрегнем факта, че е налице сериозен пропуск в разследването в началото. Няма да спра да търся отговор на въпроса, докато не разбера къде е брат ми и какво се е случило“, заяви Марио Миланов. 

„Мога да ги уверя, че няма никакво забавяне в разследването, времето ще покаже, че съм прав. Съзнавам, че ви е интересно, това мога да кажа, а аз ви казвам, че е така, уверявам всички. Уверявам ви, че се работи и ще има развой“, каза Борислав Динев, началник на РУП Дупница.