Втори човек беше обвинен след напрежението пред румънското посолство, когато автомобил опита да пробие блокадата от протестиращи. Това съобщиха от Софийска районна прокуратура.

32-годишният С.А е обвинен за повреждане на чужда движима вещ – лек автомобил. Според прокуратурата той е счупил чрез удари предното стъкло на колата и е повредил предния капак.

Още един човек се сдоби с две обвинения. 25-годишният Г. Г. беше привлечен към наказателна отговорност за хулиганство и за увреждане на МПС. И двамата са неосъждани.

„На С.А. е повдигнато обвинение за това, че на 17.08.2020 г. в гр. София, на горепосоченото кръстовище, около 21.30 ч. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, за да попречи на Е.М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през кръстовището, блъскал по лекия автомобил, изкъртил с ръце задна регистрационна табела на автомобила, които действията извършил пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила“, обясняват от прокуратурата.

На С.А. е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 500 лв.

Г.Г. е задържан за срок до 72 часа. След това ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.