Общо шест са положителните проби на COVID-19 в редиците на социалистите. Днес стана ясно за още четирима заразени в БСП-София, след като вчера Янаки Стоилов и Милка Христова от централното партийно ръководство бяха настанени в болница.

Всички контактни с двамата обаче имат отрицателни тестове.

Вчера са направени 70 теста след софийските социалисти, а утре сутрин ще се тества младежката организация на БСП. Всички са участвали в пленума, след който става ясно, че Стоилов и Христова са положителни. 

Със статус във „Фейсбук“ Корнелия Нинова съобщи, че на „Позитано“ 20 всички тестове са отрицателни.

Снимка: btvnovinite.bg

"Ще продължим да следим състоянието на далите положителни проби членове на ГС на БСП София и ще окажем пълно съдействие в случай на настъпили усложнения. В постоянен контакт сме и с членовете на НС, които дават своите проби в РЗИ в страната", заяви Нинова.

Деканът на Юридическият факултет разбира от новините, че проф. Янаки Стоилов, с когото заедно са изпитвали докторанти, е болен и веднага създава организация за тестване. Тествани са преподаватели, служители и студенти на факултета.

„Проф. Стоилов няма да участва в тази сесия в изпити. Ние ги поехме, аз и други хора, така че се надявам всичко да протече нормално“, каза проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет.

По-късно през деня стана ясно, че всички в университетската среда са с отрицателни проби, а студентите, които се притесняват за здравето си, могат да си вземат изпитите за края на тази сесия през последните 10 дни на август.