Масово тестване започна и в централата на БСП – на ул. „Позитано“ 20, след като стана ясно, че Янаки Стоилов е с положителна проба за COVID-19. Той е настанен в болница, а за състоянието си информирал лично лидера на левицата Корнелия Нинова.

Създадена е организация всичките му контактни лица да бъдат тествани, защото той участваше в пленума за насрочване на вътрешните избори в партията и на заседание на градския съвет на БСП.

Планирано е днес да минат 80 души на „Позитано“ 20 за тест. Приблизително толкова ще тестват и в софийската организация на БСП.

Създадена е организация и за членовете в провинцията.

„Искам да успокоя членовете. Няма да оставим никого без грижа – важното е всички да обгрижим всеки да мине тест и да получи помощта, от която се нуждае. Бъдете спокойни никой няма да остане необгрижен“, обяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова.

За нея това ще е втори тест – първият беше заедно с депутатите в парламента, след като председателят на социалната комисия д-р Хасан Адемов даде положителна проба.

По-рано председателят на БСП-София Калоян Паргов съобщи, че също се е тествал за COVID-19 и резултатът му е отрицателен.