Засилен трафик и засилени проверки около Великденските празници. По настояване на КАТ Агенция "Пътна инфраструктура" са преустановили временно всички ремонти, за да не се затрудни и без това очаквания интензивен трафик.

Няма как да бъде прекратен ремонтът в участъка между пътните възли "Чирпан - Изток" и "Стара Загора" на АМ "Тракия“. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

Около празниците се очакват четири пика на трафика: утре, в петък, следващия понеделник и на 9 май. Всички камери на Пътна полиция ще бъдат на пътя и ще следят за превишена скорост.

КАТ са в готовност да подпомагат движението, където е необходимо. Взети са и други мерки.

„Във връзка със създадената организация, са се провели срещи със стопаните на пътя. Те са ни уверили, че където е възможно, ремонтите ще бъдат преустановени, в частност говорим за АМ  „Струма“, където се създаваха доста големи задръствания. На „Тракия“ и „Хемус“ засега нямаме затруднения, знаете, че тунел „Витиня“ работи и в двете направления, така че не очакваме проблеми там“, заяви Лъчезар Близнаков от Пътна полиция. 

Обявените от пътната агенция ремонти на „Тракия“ между София и Пазарджик действително бяха прекратени, установи проверка на екипа ни. Ремонтни дейности се извършват в обратна посока - към София.

В следобедните часове утре се очаква да започне масовото изнасяне от столичния град. 

„На основните булеварди и входно-изходните пътни артерии ще бъдат разположени екипи на Пътна полиция, които ще контролират за спазване правилата за движение", каза Тихомир Неделчев.

Освен че ще подпомагат движението през празничните дни, от Пътна полиция ще осъществяват строг контрол - всички камери ще бъдат извадени на пътя.

"Това са много технически средства, навсякъде ще ги срещнат, съветът към водачите е да се съобразяват с въведените ограничения на скоростта“, допълни Лъчезар Близнаков.

Драстичен ръст на установените нарушители на скоростта, са установили от КАТ. Само за седмица са регистрирани близо 56 000 шофьори, карали с висока скорост. Заловени са 240, седнали зад волана пияни или дрогирани.