През февруари се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 13° и минус 8°, а най-високите - между 17° и 22°.

Такава е прогнозата за времето през месец февруари, изготвена от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за равнините е между 30 и 50 л/кв.м, в планините – между 40 и 70 л/кв.м, а за Рило-Родопския масив и Странджа - от 60 до 100 л/кв.м.

По-голяма е вероятността наднормени да са валежите в Източна България, особено в югоизточните райони.

През първото десетдневие времето ще остане с повишена динамика, средно за периода температурите ще са по-високи от средните.

Месецът ще започне с ветровито време и слаби валежи, в равнинната част от страната предимно от дъжд, а температурите слабо ще се понижат. Впоследствие отново ще се затопли и около средата на десетдневието ще бъде доста по-топло от обичайното. Ще е без валежи, с разкъсана облачност.

Вероятност за валежи, последвани и от временно понижение на температурите, има отново към края на десетдневието. Ще има и дъжд, и сняг, но вероятността да се задържа снежна покривка е малка.

През второто десетдневие температурите ще се понижат още и ще станат близки до обичайните. Ще има и чести валежи, с по-голяма вероятност в началото на десетдневието, към 14-15, 18 и към 20. Отново ще има и дъжд, и сняг, но без трайна снежна покривка.

През последното десетдневие ще се задържи динамично и променливо с температури отново по-високи от обичайните. Вероятност за валежи има в началото на периода и към края на месеца.