В четвъртък, 7 декември, ще бъде облачно и ще продължи да превалява – предимно дъжд, а в планинските райони – сняг. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен.

Максималните температури ще са от 1-2 градуса в Северна България, до 8-9 градуса – на изток, а в София – около 2 градуса.

В планините ще е облачно с валежи от сняг. В масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0 градуса, на 2000 метра – около -3 градуса, но с нахлуването на студен въздух през деня температурите бързо ще се понижат.

В нощта срещу петък валежите ще продължат, като и в западната част от Горнотракийската низина и в югозападните райони дъждът ще премине в сняг.

В Югоизточна България и по Черноморието ще продължи да вали дъжд. През деня от запад валежите ще отслабват и ще спират, а в Източна България с продължаващото понижение на температурите дъждът ще се примесва със сняг

През почивните дни ще преобладава облачно време, само на отделни места в страната ще има слаби валежи. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните – между 2 и 7 градуса.