Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заяви, че би се коалирал с всяка политическа сила, която припознае програмата на партията.

Приоритетите в нея са възстановяване на големите енергийни проекти и българското селско стопанство, привличане на инвестиции, национален суверенитет на страната и вътрешната сигурност.

„Депутатското място е последното нещо, на което държа, вие много добре знаете, аз се отказах от депутатското си място още 2019 г.“, каза Сидеров.

По-рано през деня в предаването „Тази събота“ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов каза, че е разговарял с лидерите на останалите патриотични партии и има „оптимистично чувство“ за обединение.

Снимка: btvnovinite.bg

Междувременно от партия „Воля“ на Веселин Марешки заявиха, че обединението на патриотите е правилен ход.

„Предстои до дни ръководството да излезе с официално решение. Идеята лидерите да отстъпят крачка назад и да не са водачи на листи ще предотврати всякакви атаки по повод минали проблеми между тях, които вече са решени“, пише в съобщението на „Воля“.

За bTV от пресцентъра на НФСБ казаха, че текат разговори. По думите им вървят добре, а решение ще има следващата седмица