Волен Сидеров ще води листата на коалиция „Обединени патриоти” в 25 МИР София. Валери Симеонов оглавява листите в Бургас и в 23 МИР София, а Красимир Каракачанов - в Плевен.

Това стана ясно при представянето на листите на коалицията за предсрочните парламентарни избори през март. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призна, че се е колебаел дали да се яви на изборите."Не се шегувам, имах такива колебания", уточни той. "В разговор с колегите имаше настояване да не се отказвам в момента, защото може би ще се отрази зле на самото гласуване на последователите на "Атака", добави Сидеров.

Относно лидерската битка в 25 МИР София той коментира, че ще бъде голямо предизвикателство. Сидеров изрази надежда това да бъде територия на политическа битка, а не на размяна на квалификации, обвинения и махленски нападки.

Трите партии са равни в коалицията и имат равни позиции в листите, коментира председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. Той обясни, че една част от досегашните депутати отново са водачи в районите, от които са били избрани. Например Валентин Касабов е начело на листата във Варна, Славчо Атанасов - в Пловдив град, Станислав Станилов - в Пазарджик.

Снимка: bTV

Водач в 24 МИР ще бъде Юлиан Ангелов, а в София област - Явор Нотев, в Стара Загора - Десислав Чуколов, в Хасково - Павел Шопов, в Шумен - Емил Димитров.

Начело на листата във Велико Търново е Милен Михов, в Кюстендил - Илиaн Тодоров, в Пловдив област - Борис Ячев, в Русе - Искрен Веселинов.

Снимка: bTV

В някои от районите областните структури предстои да гласуват водачите, каза лидерът на ВМРО. Той посочи, че "Обединените патриоти" ще се борят да бъдат първа или втора политическа сила.

"Ще докажем, че се борим не за третото място, което всички ни дават, а за едно от първите две", заяви Каракачанов, цитиран от БТА. Залагаме на хората в листите и на активна предизборна кампания, ще покажем, че има алтернатива, добави той. 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира, че след изборите са отворени за разговори с всички, по думите му, "български" партии и изключи каквото и да било сътрудничество с ДПС и ДОСТ.