След дълго боледуване, на 61-годишна възраст почина вокалистката на култовата шведската рок група Roxette.

Последният концерт на групата в България беше през 2015-та, когато българската група "Революция Z" подгрява шоуто в „Арена Армеец пред” 15 000 души.

„Това беше наистина едно от най-вълнуващите преживявания в моята музикална кариера и на всички от "Революция Z". Ние за съжаление нямахме възможност да се запознаем с тях, тъй като те бяха отделени в друг бекстейдж. Мари я видяхме за съвсем кратко, тя тогава беше много болна. Не можеше да се движи, придвижваше се с помощта на патерици, помагаха й други хора. Но наистина се виждаше, че колкото и да е болен човек, когато има любов към музиката, според мен, това й даваше единствено сила да продължи напред”, сподели Мона Гочева, вокалистка на "Революция Z".

Мари Фредриксон изгуби битката с рака след повече от 17 години.

Годината е 86-та а Мари Фредриксон и Пер Гесле започват музикалната си кариера с поредица хитове. Дебютният им албум става мултиплатинен, а Roxette световноизвестни. Така до 2002 година, когато след припадък в кухнята си, Мари е диагностицирана с тумор в мозъка. Следва 17-годишна битка с рака.