Военното поделение във Враца все пак ще продължи да съществува - Министерството на отбраната ще отдели 150 000 лева за възстановяването му. Това стана ясно на среща на министъра на отбраната Велизар Шаламанов днес с кмета на община Враца инж. Николай Иванов, представителя на областната администрация Елена Стоилова и Ася Крумова от Инициативния комитет за възстановяването на врачанското поделение.

Шаламанов отбеляза, че процесът на окомплектоване на военно формирование 54 990 във Враца не е спирал и ще продължи в рамките на сроковете, определени със заповедта.

Служебният военен министър разясни, че е спрял единствено ходът на процедурата за усвояване на 360 000 лева, предвидени само като първа стъпка за проектиране на мащабен ремонт на формированието. Вместо това Министерството на отбраната ще отпусне 150 000 лева, които на този етап ще бъдат достатъчни.

Въпреки недоволството в града, военното поделение във Враца беше затворено при управлението на ГЕРБ. По времето на кабинета „Орешарски” започна работа по възстановяването му, като се очакваше на 1 октомври там да бъдат назначени първите 35 бойци, а до края на годината броят им да се увеличи до 250.