След броени дни в редиците на българската армия се очакват нови попълнения. По 6 месеца кандидатите за резерва ще се обучават в начална, специална и колективна военна подготовка.

В същото време някогашният младши сержант Милко Недялков намира войнишката си мешка на тавана на къщата си.

Снимка: bTV

Освен грифа си, той пази и чифт бельо, боя и четки за обувки и тоалетни принадлежности на повече от 40 години.

Снимка: bTV

"Сапунчетата също са много интересни. Те са "Балкантурист" от едно време. Под пликовете за писма открих 2 лева. Два по един лева от едно време, книжни", разказва той.

Дългогодишният журналист, после депутат, а сега заместник на областния управител на Ловеч служил на родината в ракетно поделение - 2 години плюс 12 дни наложени му арести, 3 от които заради прожекция на "Осъдени души".

"Вечерта, след като се освободих от наряда, прескочих оградата на поделението и седнах в салона и изгледах филма. И когато светнаха светлините, аз съм седнал до началник щаба на поделението в тъмното. И той ми даде 3 ареста", спомня си военният.

Снимка: bTV

В запас е викан само веднъж. Противник е на идеята за връщането на казармата в стария ѝ вид, но е твърдо "за" военна подготовка на младежите.

През последните години интересът към срочната служба у нас расте. Успешно преминалите я могат да заемат военна длъжност без провеждане на конкурс.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!