Безсънна нощ в голяма част от страната заради обилните валежи. Във врачанското село Лиляче са наводнени над 30 къщи.

В Криводол евакуираха трима работници от цех, след като малък язовир преля. Тежка е ситуацията и в селата Люти дол, Ребърково, Крапец и Боденец в община Мездра.
Наводнени домове и разрушени улици и в Димово, Видинско. Водата затвори снощи част от път Е79.

Опасност от преливане на река и в Арчар. Река Места заля земеделски земи край якорудското село Черна Места. Там се изгражда дига.

Свлачище затвори за кратко железопътната линия на Родопската теснолинейка, между Якоруда и Аврамово. 

В Берковските села има нови поражения. В село Слатина е едно от пострадалите места. Там има разрушени улици, има хора, които не могат да се придвижат с колите си поради пропаднали пътища. В село Боровци бе повторно залято тази нощ. Там има разрушен мост между селото и Монтана. Хората се опасяват от трета вълна. Залети са и много Монтански села.

В Берковица пристигна социалният министър Иванка Шалапатова. Целта е да направи координация между всички власти.   

„Имам наводнени тоалетна, баня, градина, всичко е наводнено. Засипано е с чакъл, боклуци, нещо страшно“, каза Мария Йорданова.

„50 години такъв дъжд не е имало. Няма влизане, няма излизане“, каза Русин Митров.

"Вчера от 15:30 до 22:30 се изля много обилен дъжд. Пътят беше непроходим. Днес продължава да вали, дават го жълт код и не знам – страшно е“, каза кметският наместник на с. Слатина Ваня Митрова.

„За всички потребности на хората ние сме в пълна мобилизация. Еднократните помощи по чл. 16 също са предоставени от социално подпомагане. Макар че практиката е да бъдат давани в края на месеца след подаденото заявление, за наводнените домакинства те могат да бъдат отпуснати още през юни. Ако вие не сте от засегнатите региони, подайте ръка. Обадете се на ваш роднина или откликнете. Има и отворени дарителски сметки. Помогнете с малко, но то ще бъде много“, каза социалният министър.

Язовирите Клисурица и Смирненски източват, нивото на Огоста се следи денонощно.