Водещата версия за вчерашната катастрофа с хеликоптер в село Гърмен е „временна загуба на ориентация в следствие на влошените метеорологични условия“, научи bTV. Все още обаче тече разследване.

Вторият оглед започна след 10 часа днес. В него взеха участие най-малко осем експерти, сред които представители на полиция, прокуратура, авиационни власти.

Теренът е силно пресечен, отломките от разбилия се вертолет са разпръснати на 70 метра. Машината се е запалила след удар в дърво. Тялото на пилота е намерено извън кабината. В ранния следобед то беше изтеглено от дерето.

Снимка: БГНЕС

Частите от хеликоптера също бяха натоварени в камион и извозени. Те ще се съхраняват и ще служат като доказателство в разследването, което може да продължи около една година.

Припомняме, че катастрофиралият хеликоптер е паднал в дере, което е труднодостъпно. След излитането от стадиона в село Гърмен, машината е трябвало бързо да набере височина, за да прелети над връх, висок 800 метра. Най-вероятно причината за инцидента е била падналата мъгла, твърдят източници от разследването.

Снимка: btvnovinite.bg

Окръжната прокуратура в Благоевград е образувала досъдебно производство за престъпление по чл. 123  ал. 1 от НК.