Водата в по-голямата част на Добрич не е годна за пиене след проливния дъжд в края на миналата седмица. Това предупредиха здравните власти. 

Водоноски в града обаче няма.  

Водата не отговаря по показателите - колиформи и ешерихия коли, но ВиК дружеството твърди, че опасност от използването ѝ няма.

В петък срещу събота над Добрич за кратко време се изляха близо 70 литра на квадратен метър и заляха част от сондажите, от които града черпи вода. В събота от чешмите потече мътна вода.  От взетите девет проби, само една отговаря на здравните изисквания.

Взети са още две проби, но резултатите ще стана ясни до края на утрешния ден. Водата в целия град вече е бистра, но според здравните власти това не е показател, че отговаря на нормите. 

"Рисковете са свързани с възникване и разпространение на епидемични взривове и епидемии от заразни заболявания. Като рискови групи са предимно малки деца, възрастните и болните хора. В тази връзка РЗИ е издала предписание до водоснабдителното дружество и на 7 септември  е извършено контролно-пробонабиране във връзка с проследяване неговото изпълнение", каза главният секретар на РЗИ-Добрич Таня Панчева.