ВМРО – БНД избра да даде старт на предизборната си кампания на Великден. Събитието се проведе в столичния парк „Св. Троица”.

Водачът на евролистата им Ангел Джамбазки заяви, че целта на партията е да бъдат трета политическа сила.

„Трета политическа сила, три мандата. Продължаваме на тези битки. Битки срещу псевдолиберали, мултикултурни идеологии, срещу нашествието, срещу ислямизма, за защита на българския интерес. Бъдете здрави, горди, достойни и добри българи“, посочи Джамбазки.

Снимка: БГНЕС

Стартът беше даден с хоро, а Джамбазки добави, че то символизира единението между европейските държави.

„На хорото се хващат за ръка непознати хора, играят в един ритъм, хорото е това, което ги събира и обединява, което ни прави българи. Хорото, носията, шевицата са нашата национална памет. Нашата българска, вековна, хилядолетна българска памет. Това сме ние българите“, отбеляза Джамбазки.

Артистът Андрей Слабаков, който също е част от евролистата на ВМРО – БНД заяви, че партията ще се бори срещу неграмотността в Европа, защото това първоизточникът на престъпността.

Снимка: БГНЕС

„Лично аз имам и свои приоритети, да преборим неграмотността в Европа, защото това е развъдникът на престъпност. Това касае няколко милиона европейски граждани. Така престъпността ще спадне до 70%, защото това е една огромна маса и за някои политически партии е много удобна да бъде купена. Не само в България“, отбеляза Слабаков. „