Междуградски автобус от Велинград за Пазарджик преминава през технически преглед заедно с пътниците. Такъв сигнал ни изпрати зрител на bTV.

След проверка се оказва, че фирмата собственик на автобуса е шампион по актове за техническа неизправност. 

На 2 ноември в 16 ч. по разписание от автогарата във Велинград тръгва автобус за Пазарджик. Потегля обаче към пункт за технически прегледи. Пътниците са стъписани.

„Той ни обясни, че има работа и трябва да отидем до едно място. Все пак ние разчитаме на този час, имаше хора, които слизат на автогарата, гонят други автобуси”, разказа пътничка. 

По сигнал на bTV „Автомобилна администрация” започна проверка, а от фирмата превозвач отказаха  коментар и ни посъветваха да изчакаме проверката да завърши. 

На 300 метра от автогарата откриваме пункта за технически прегледи. Оказва се, че  той е на собственост на фирмата собственик на автобуса.

„Автобусният шофьор по негови обяснения казва, че той не видял, което мен дълбоко ме съмнява,че в автобуса са се качили трима души”, посочи Владимир Добрев от „Автомобилна администрация” – Пазарджик.

Проверката установява, че превозното средство е изпълнявало курсове без валиден технически преглед повече от 10 дни, а от началото на годината фирмата е санкционирана 8 пъти.