Има 100 млн. лв. за подслушване, предвидени в бюджета на МВР. Нацията е истерясала, че се слухти. Това заяви пред bTV синдикалният лидер д-р Константин Тренчев.

Увеличение на доходите, различна минимална заплата според бранша и по-бързо изплащане на пенсии и болнични са част от темите, по които правителство и социални партньори трябва да постигнат консенсус днес на заседание на тристранния съвет. Според Тренчев необходимите за това пари може да дойдат именно от парите за подслушване.

„Бюджета не се пълни от артисти, а от работеща икономика”, заяви Тренчев по повод акцията на ексфинансовия министър Симеон Дянков срещу фолк певици и дискотеки.

Зам.-председателят на Стопанската камара Камен Колев обаче уточни, че увеличението на заплатите не бива да е за всички. Има просрочени фирмени задължения просрочени в размер на 40 млрд. лв. Има фирми с един зает и това е собственикът, поясни Колев. По думите му пколо 20% от малкия и среден бизнес са изчезнали в кризата.

Преди т.нар. тристранка на въпрос дали одобрява състава на служебния кабинет д-р Тренчев отговори: „Сега се опознаваме”.