Има реална опасност за живота на курсантката от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново, която се простреля, докато почиства автомат „Калашников”.

Това информираха от Военномедицинска академия (ВМА), където тя е настанена. Курсантката е постъпила в стабилно, но тежко състояние. Лекарите допускат, че може да настъпят усложнения.

Медиците обясниха, че се касае за тежко нараняване. В гръдния кош на 20-годишното момиче е попаднал не само проектилът на патрона, но и взривните газове, които допълнително увреждат тъканите.

Направеният скенер е показал почти унищожен горен лоб на левия бял дроб. Долният лоб и десният бял дроб са в добро състояние. В близките дни може да се наложи повторна операция, поясниха още лекарите.

Припомняме, че инцидентът стана в четвъртък вечерта. Докато второкурсничката почиствала автомата си, се простреляла в областта на гърдите. Пострадалото момиче бе транспортирано незабавно в МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” във Велико Търново. Днес бе транспортирана със самолет "Спартан" във ВМА. 

Военната прокуратура е започнала разследване.