Новата власт е като старата – нищо не очаквам. Това каза пред bTV влогърът Семчо Миронов, който живее в село Якимово. За него зимнината е по-важна от местните избори.

„Кметът отговоря по един и същ начин: „Няма пари“. За мен кметът е пъдар на обран бостан. Те държавата съсипаха, пък ние да чакаме някой нещо да направи за селото“, категоричен е той.

Според него основните проблеми в село Якимово са, че къщите опустяват, хората бягат, а тези, които остават, няма с какво да се прехранват. Освен ако не си произведат зимнина като неговата.

Снимка: bTV

„Всичко сам съм си отгледал в градината. И сам съм си направил зимнината. Да има какво да се хапва през зимата“, каза той. Редовно претаквал киселото зеле. Направил е и една „смъртоносна“ туршия, в която има домати, моркови, ябълки, дюли, както и малки дини.

„Аз съм си селянин – ние сме научени да си хапваме боб, зеле и картофи. Тази година нямам вино, но съм си запазил бутилки от миналогодишното. Имам и ракия – тя е при бурканите със сладко“, пояснява още Семчо Миронов. В мазето му има също така сирене и няколко вида пчелен мед. Той е отгледал това лято и около 180 тикви.