По наказателното производство срещу Васил Божков и още няколко лица са разпитани няколко министри, включително и министър Горанов (финансовият министър Владислав Горанов), обяви прокурор Ангел Кънев.

Разпитвани са и заместник-министри, председатели на държавни комисии и агенции, уточни той.

Кънев уточни, че свидетелят Горанов бил разпитан изключително подробно лично от него по това наказателно производство. Това се е случило в началото на май.

Събират се доказателства изключително интензивно. Проверяват се всички изложени от обвиняемия Божков и останалите обвиняеми факти и обстоятелства, каза още наблюдаващият делото срещу Божков прокурорът.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор заяви, че не се притесняват да повдигнат обвинения на действащи министри. Ако бъде преценено, Горанов може да бъде разпитан отново.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева уточни, че не се притесняват да повдигнат обвинения на действащ министър. Защо мислите, че не можем да разпитаме в качеството на свидетел министър Горанов, ако прецени наблюдаващият прокурор може да го разпита отново, допълни тя.