Позицията на Васил Божков цели дискредитиране на представители на правителството и на премиера и е опит за прехвърляне на вина към властта. Това заяви на брифинг Владислав Горанов, след като по-рано бизнесменът разпространи паметна записка и документи, които според него показват как е бил принуден от премиера и от финансовия министър да сключи неизгоден рекламен договор с „Нова телевизия“, притежавана от Кирил Домусчиев.

„Опитът на г-н Божков, който е изпаднал в неприятната ситуация да дава отчет на държавното обвинение, не е проблем и не е тема на правителството (…) Не си представям, че държавата се занимава с изземване на бизнеси или с толерирането на един бизнес или друг“, подчерта Горанов, като по думите му в противен случай „ставаме заложници на споровете между отделни бизнес субекти“.

По въпроса с договорения в паметната записка "пълен съпорт" в Държавната комисия по хазарта, министърът беше категоричен: "Който и от двамата да има претенция да контролира, ДКХ си е надскочил възможностите".

Горанов подчерта, че и той, и другите министри поддържат „добри работни контакти с всички хора, които искат да коментират бизнес средата в страната“, но „разговорите ни са били винаги само за това как да се подобри бизнес средата“ – така той отговори на първата „Фейсбук“ публикация на Божков, която беше за чатове с участието на потребител на име Vladi Goranov.

В нея ставаше дума за "девойката", която "получи ценни указания" и "Сашо", на когото е казано "да не смесва нещата". Според Божков става дума за двама бивши председатели на комисията по хазарта Мария Филипова и Александър Георгиев.

"Нямам спомен за тази комуникация", отговори Горанов на въпроса дали съобщенията са истински, или не.

„Бизнес отношенията между визираните днес Божков и Домусчиев са си само тяхна тема“, категоричен беше министърът.

Същото си казал и с премиера Бойко Борисов: "Някакви бизнесмени си правят бизнес и намесват държавата".