„Ако бъде приключена сделката за ЧЕЗ, ще е само с „Инерком”, но според мен няма да бъде приключена. Това е мое мнение, нямам вътрешна информация”, коментира в предаването „Лице в лице” Владимир Каролев.

„Не знаем дали сделката за ЧЕЗ е корупционна. Но някои неща са очевидни – не са факт, а се твърдят като факт – например, че който и да е собственик може да определи цената на тока. Тя са определя се от регулатора, и Тръмп да дойде, КЕВР определя цената на тока. Но някак си ми с струва нелогично и невъзможно г-жа Върбакова да е собственик на ЧЕЗ”, добави той.  

„Аз не се притеснявам кой ще е собственик на активите на ЧЕЗ, а защо ЧЕЗ си тръгва от тук. ЧЕЗ още 2015 г. имат корпоративно решение да излизат от балканските страни, т.е. гледат да се продадат много отдавна.

Знам от какво се оплакват – че от 2104 г. тече някаква проверка за отнемането на лиценза им и тази проверка не е приключила. За 14 дни администрацията на Тръмп, например, ще реши какви да са изключенията за митата за алуминия и стоманата, а тук 4 години държавата не иска да се произнесе за лиценза на ЧЕЗ... Защото няма основание за отнемането му”, коментира Каролев.

„Тръмп, малко странно за политици си изпълнява предизборните обещания – едното е, че ще се оттегли от някои международни търговски споразумения. Митата за алуминия и стоманата пък няма да се за всички държави. Вече вървят преговори”, коментира още той.