Мечка взе телефона на посетител, който я снима, в зоопарка в Стара Загора. Жена, станала свидел на случилото се, сподели видео в социалните мрежи. Клипчето показва как мечето Тишо лакомо разчупва телефона, докато си помага и с лапите.

“Позволявам си да публикувам това кратко клипче, което показва колко недобросъвестни можем да бъдем към животните. В късния следобед днес в зоопарка господин решава да снима мечетата отблизо и набързо остава без телефон. Същият настояваше служителите да му го върнат, но аз лично съжалявам за мечето“, пише Таня Койчева.

 След инцидента от ръководството на зоологическата градина публикуваха коментар.

„В зоопарка има правила - те пазят всички вас, но и живота и спокойствието на нашите обитатели. Камерите пък са за установяване на нарушителите на тези правила, защото има действия, които могат да имат тежки и необратими последствия. Днес една снимка можеше да струва живота на една от нашите мечки. Лайковете в социалните мрежи не са нещо важно, напомняме го отново“, се казва него.

Припомнят се и забраните, които посетителите трябва да спазват - не прескачайте оградните съоръжения, не пъхайте телефони, ръце или различни предмети през огражденията на местообитанията, не хранете и не дразнете животните.

„За щастие нашият екип, заедно с ръководителя ни д-р Ивелина Илиева действаха бързо и успяха да предотвратят сериозни последици. Следим здравословното състояние на Тишо“, написаха още от зоопарка.