Професионална гимназия се обедини в името на благотворителна кауза. Училището иска да спаси живота на едно 4-месечно бебе.

А бебето е малката Марая, която е родена без жлъчка и се нуждае от спешна чернодробна трансплантация. 

„Всяка сутрин се молех нещо да стане, да излезе някакво изследване, да не е тази диагноза”, разказа пред bTV майката на Марая – Ани Георгиева.

Диагнозата обаче се потвърждава, а операцията в чужбина струва 250 хиляди евро. За да заминат, родителите трябва да намерят още 100 хиляди лева.

„Събрали сме около 400 хиляди лева няма и за два месеца и това са хора, обикновени хора, също като нас”, казва Ани.

Да помогнат преди седмица решават и учениците от пловдивската гимназия по облекло. Инициативата подема десетокласничката Десислава Недялкова.

И така бъдещите козметици, гримьори и моделиери разказват на съучениците си за инициативата и поставят кутия за дарения. Средствата се набират толкова бързо, че се наложило да направят втора кутия.

Това не е първото дело, за което се обединява училището. Под името „Подари усмивка” са ушити дрешки за децата от детската градина в Хитрино, чаршафи за детското отделение в местната болница, дарени са играчки и постелки за кучетата от градския приют.

„Работейки, създавайки нещо, ние даряваме на някого настроение и усмивка”, казва инж. Ангелина Гюрова, която е преподавател в гимназията.

Ако имате възможност и желание, вие също можете да помогнете на 4-месечната Марая.

Дарителска сметка за Доброто

УниКредит Булбанк
IBAN: BG83UNCR70001523369899
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Марая Пламенова Кръстева