Млада жена продава картините си, за да сбъдне мечтата на своята сестра да проходи. Те са половинките на едно цяло – близначките Мария-Магдалена и Мария-Луиза. Родени са на 1 март преди 21 години.

Появяват се преждевременно, в седмия месец. Когато са на годинка става ясно, че Мария-Луиза е с детска церебрална парализа.

Снимка: btvnovinite.bg

В момента Мария-Луиза разчита за всичко на майка си. Може да стои изправена сама единствено с помощта на апарат, който придържа тялото ѝ.   

„Най-голямата ми мечта е да мога да ходя самостоятелно, със собствените си крака, сама всичко да си правя, да си се обслужвам сама, да ходя на училище сама”, сподели Мария-Луиза.

Снимка: btvnovinite.bg

Мария-Магдалена иска да сбъдне тази мечта. Прави изложби с картините си и дава средствата от тях за сестра си. 

„Парите, които събирам искам да отидат за рехабилитатор.Мисля, че той като идва два пъти седмично, тя ще има мотивацията през останалото време да си тренира и да си се подготвя с човека, да повтаря тези упражения и да вървят нагоре и напред”, каза Мария-Магдалена.

Снимка: btvnovinite.bg

А когато Мария-Луиза проходи, Мария-Магдалена има за сбъдване още една мечта – да заведе сестра си на море.

На 27 май Мария-Магдалена за трети път ще продава 15 свои картини, които още съхнат до входната врата. За да може оттам час по-скоро да изчезне инвалидната количка на Мария-Луиза.

Снимка: btvnovinite.bg

Благотворителната изложба 3 – „Баналности”, която Мария-Магдалена Петрова ще направи,  за да помогне на сестра си, ще бъде на 27 май, понеделник, в 18:30 ч., на адрес: София, бул. „Васил Левски” 160, ет. 6, 1527 – бар „Steppenwolf”.