bTV разполага с кадри от дрон на самолета, който по-рано наруши въздушното пространство на 7 държави. На кадрите се виждат и служители на криминалистична лаборатория, които извършват оглед на мястото.

Припомняме, че малък и стар самолет наруши въздушното пространство на 7 държави, сред които и България. Мистериозният полет започва от Литва, минава през Полша, Словакия, Унгария, Румъния, Сърбия и каца у нас.

Българските власти вече са локализирали машината - по информация на МВР самолетът е заредил във Видин и е кацнал на частен плац между Търговище и Шумен. 

Появиха се и любителски запис от Румъния, който запечатва как изтребител следва самолета нарушител в румънското небе. 

Преди да стигне до България, е кацнал в унгарския град Дебрецен без разрешение, разказва управителят на летището. 5-6 души са слезли и са заредили с гориво. Полицията безуспешно е опитала да им попречи да излетят.

Следващо зареждане е във Видинско. А последната му спирка е на частен терен в село Буховци – бившето летище в Търговище.

Българските власти го намират снощи с все още топъл двигател, разказа вътрешният министър. Все още не е ясно какъв екипаж е имал и колко души са пътували в малкия самолет.