„Столична община въз основа на извършена от нея експертна оценка стигна до нашия извод - Кабинкова въжена линия „Княжево - Копитото“ не може да бъде ремонтирана, за да заработи“, съобщават в позиция до медиите от „Витоша ски“ АД.

От дружеството обясняват, че тя трябва да бъде изградена отново с нови лифтови станции, нови фундаменти и нови стълбове.

„Това за пореден път доказва нашата теза, че не може да върнем към живот морално остарели и амортизирани съоръжения, защото първо те няма да бъдат безопасни за хората и второ никой не иска да ползва архаична техника“, посочват още от „Витоша ски“.

„Ние не един път заявяваме нашата готовност да започнем веднага подмяната на остарелите съоръжения, стига да имаме законовата възможност за това. На всички вече е ясно, че действащият Закон за горите създава тази невъзможност“, обясняват от дружеството.

От там призовават заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет ясно и точно да се формулират законовите пречки и съвместно да се отправи апел към законодателната власт за спешни промени.

От „Витоша ски“ посочват още, че тезата, че дружеството може, но не иска да извърши подмяната на съоръженията, е несъстоятелна.

„За пореден път е издадена заповед за ремонт на старото съоръжение - лифт „Княжево - Копитото“, която е незаконна и ние ще я обжалваме пред българския съд. Това го правим не от страст към съдебни спорове, а с ясното съзнание, че законите са над всичко. Надяваме се здравият разум да надделее и всички да се обединим за решаване на проблемите, а не да прехвърляме проблема от една институция на друга, защото това не е в интерес на хората“, допълват от “Витоша ски“.