Собственици на жилища в aпартхотел във Варна недоволстват срещу настаняването на групи деца от Украйна в комплекса. Те твърдят, че лагерниците нарушават реда и създават проблеми.

Собствениците на апартаменти разказват, че след настаняването на децата в комплекса няма спокойствие. „От 7 ч. сутринта се започва физзарядка, висока музика, говори се на уредба, високоговорител и се безпокоят абсолютно всички гости в хотела и собственици“, обясни Виктория Бенли. 

Снимка: btvnovinite.bg

Според Кристина Барнет собствениците плащат за поддържането на басейна, а не могат да го ползваме, защото е пълен с деца". Хората твърдят също така, че децата са оставени без контрол, което създава предпоставки за инциденти.

„Тези деца нямат никакъв надзор. Вечер се катерят по парапетите и прескачат от външната страна“, допълни Виктория Бенли.

Според жалбоподателите са нанесени щети и на общите части. През последните дни институциите извършват редица проверки – не откриват нарушения. 

Снимка: btvnovinite.bg

От Община Варна посочиха, че комплексът има всички разрешителни за дейността си, а условията, при които са настанени децата – отговарят на категоризацията му.

От ръководството на комплекса обявиха, че съблюдават отговорно за вътрешния ред, чистотата и сигурността, като няма нито един случай на вдигане на шум или нанасяне на повреди в общите части. 

Освен това всички пребиваващи в комплекса се ползват с равен достъп до прилежащите съоръжения.