Компанията „ВИП Секюрити“, която е собственик на обрания инкасо автомобил в Перник, обяви парична награда срещу информация за престъплението. Фирмата предлага 200 000 лева в брой срещу достоверна информация, съобщиха от „ВИП Секюрити“ в официална позиция.

„Всеки, който има информация, може да се свърже с нас през нашата „Фейсбук“ страница или по друг начин“, пишат от фирмата.

От официалната позиция на компанията става ясно, че нападателите на инкасо автомобила са били четирима и са били въоръжени. Един от служителите на фирмата е бил леко ранен след удар с оръжие по главата.

Точната сума, която е била открадната от инкасо автомобила, все още се изяснява.

„След проверка на звеното ни за вътрешна сигурност, имаме основания да смятаме, че инкасо екипа няма отношение и е жертва на нападение на организирана престъпна група“, категорични са от „ВИП Секюрити“.

„Компанията твърдо заявява на своите клиенти, че извършената атака няма да окаже влияние върху тях и нормалната ни работа“, категорични са още от фирмата.

От „ВИП Секюрити“ посочват, че са уверени в професионализма на органите на реда и правораздавателните структури у нас. „Ще настояваме за използване на всички законови средства и сме сигурни, че с правилните действие ще насочим събитията до бързото разрешаване на случая“, пише в позицията.

Прецизно планирано, бързо и тихо - така са действали четиримата обирджии в Перник. Грабежът е станал посред бял ден и за секунди, твърдят очевидци. Шофьорът и охранителят на инкасото са разпитани по случая. По информация на bTV двамата не са оказали особена съпротива при нападението.

От нападателите все още няма следа.

Пълната с оборотни пари кола на инкасото била паркирана извън обсега на камерите. Хората от квартала казват, че нито са чули, нито са видели нападателите.

Проверяват се няколко версии по случая, включително и дали има замесен вътрешен човек.