Вече е започнало досъдебно производство за въоръжения грабеж в Перник, при който са били откраднати по първоначална информация са откраднати 1 милиона лева. Работи се по няколко версии, съобщи окръжният прокурор Галина Антова.

Снимка: btvnovinite.bg

Въоръженият грабеж на инкасо автомобил е бил извършен около 16:00 ч. в квартал „Васил Левски“. Колата е била пълна с оборотни пари. Извършителите все още се издирват.

По непотвърдена информация в обира е участвал и вътрешен човек. 

"Имаме конкретни следи, но това е следствена тайна. Никой не подозираме - работи се по всички възможни версии. По член 199, ал.2 по т. 3 е образувано досъдебното производство, а именно за въоръжен грабеж, като грабежът е в особено големи размери. Твърди се, че отнетата сума е около 1 милион лева. Това ще се изяснява", съобщи заместник окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов.

Уточнява се броят на нападателите. Те са били въоръжени, но не засега не може да бъде уточнено с какво оръжие. Известно е, че не са го използвали и няма пострадали. Измъкнали са се от местопрестъплението с автомобил, но за момента не може да бъде разкрита неговата марка, съобщи директорът на ОДМВР-Перник ст. комисар Димитър Попов.

Снимка: btvnovinite.bg

Попов заяви, че не може да коментира предвид ранния етап на разследването размера на откраднатата сумата и кой е нейният собственик.

Снимка: btvnovinite.bg

 Въпреки че на самата улица има цели 3 камери, нито една не е хванала моментът на обира и самият бус. Свидетели на случката така и не посмяха да застанат пред камерата ни. По думите им обаче нищо не се е чуло. Нападателите отмъкват парите и бягат с черен джип. Посоката засега е неизвестна.

Продължават процесуалните действия и оперативно-издирвателните мероприятия по случая. Предстои извършването на оглед на обрания инкасо автомобил.