Като саботаж служебният регионален министър Виолета Комитова определи действията на уволнения председател на АПИ Апостол Манчев, който беше назначена на поста през месец май..

Причината за уволнение е проявено от Минчев своеволие да спре всички строителни дейности на АПИ. Това на практика блокира дейността на фирмите.

„Смятам, че го направи като саботаж срещу нас. Това означава всички хора да скочат срещу регионалното министерство, да са недоволни. Да спрем един ремонт по средата на работата. Това е най-лошият вариант да спрем строителство по средата, то излиза и най-скъпо“, коментира Комитова.

„Той не можа да удовлетвори моите очаквания като човек, който умее да работи, знае да се справя с проблеми и кризи“, каза още тя.

Регионалният министър не посочи кой ще наследи Манчев на поста.

Виолета Комитова коментира и внесения в прокуратурата заедно с Министерство на финансите сигнал до Иван Гешев за направени нарушения за милиарди от страна на АПИ, докато беше оглавявана от Георги Терзийски.

„Този сигнал е спрямо предишния шеф на АПИ, който си е позволил при бюджет от 400 млн. лв., който имат като агенция за текущ ремонт, да наддоговори много повече ремонтни работи с фирмите. Може би или защото лошо е управлявал, или се е надявал на министерски постановления да му осигуряват постоянно пари, или за да взриви служебното правителство, което не е в състояние да осигури всичките тези наддоговорени средства“, обясни Комитова.