Днес ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и временно силен, северозападен, а в Източна България – северен вятър. С него ще нахлува по-хладен въздух. Следобeд, главно в планинските и източните райони, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места и ще превали.

Максималните температури ще са между 24° и 29°, в крайните югозападни райони - до 31°,33°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде малко над средното за месеца. Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над северното крайбрежие. Ще духа умерен северен, след обяд - североизточен вятър. Максималните температури ще са 24° - 27°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 26°.

Над планините ще бъде ветровито с умерен до силен северозападен вятър. Ще има временни увеличения на облачността и след обяд и привечер на отделни места ще превали. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.